Siuntion kotiseutumuseo

> Siuntio > Kuninkaantien varrellaMenneisyyden jäljilläSairaanhoidon historiaaSodan jäljet Porkkalasta Hankoon


Siuntion kotiseutumuseoon kuuluu ent. koulurakennus, kaksi aittaa, liiterirakennus, matala tuparakennus, ns. Petroffin talo sekä vahtimestariasunto. Museota ylläpitää kotiseutuyhdistys Hembygdens Vänner i Sjundeå r.f.

Museon päärakennuksessa, entisessä Fredriksbergin koulutalossa, on interiööri- ja esinenäyttelyitä, joiden teemoina ovat mm. Porkkalan vuokrakausi, Mona Leon -nuket ja Siuntion esihistoria. Tuparakennuksessa on interiööri ja talonpoikaisesineiden näyttely. Petroffin talossa on mm. täydellinen varustus hammaslääkärin vastaanotosta, joka oli toiminnassa 1930-1987.

Museon lähellä sijaitsevalla Krejansbergetillä on neljä komeaa pronssikauden hiidenkiuasta, joihin johtaa viitoitettu ja informaatiotauluin varustettu polku. Vuorelta avautuu komea näköala Siuntion kirkonjokilaaksoon, kirkkoon, Suitian linnaan jne.

Museo rakennettiin nykyiselle paikalleen sotien jälkeen. Alkuperäinen museo oli asemanseudulla Fanjunkarsin torpassa, joka tuhoutui Porkkalan vuokrakauden aikana. Sittemmin on Fanjunkars rakennettu uudelleen. Fanjunkarsia ylläpitää tänään Pro Fanjunkars-säätiö, jonka tarkoituksena on Aleksis Kiven kirjailijatyön ja Charlotta Lönnqvistin muiston vaaliminen.

 

Osoite: Pappilantie 22 b, Siuntio
Aukioloajat:
Tiedustelut: 040-7680591 marinagrotell@gmail.com,  040 740 6538 hilkka.anneli.toivonen@gmail.com
Pääsymaksu:
Linkit:
Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat:
Tutustu myös näihin museoihin: Gårdskullan maatalousmuseo
Palvelut:
Saavutettavuus: Liikuntaeste Liikuntaesteiselle huono pääsy museoon