Mustion Linna


Raasepori > Merkkihenkilöiden jalanjäljissä > Torpasta linnaan

Mustion Linnan uusklassinen rakennus on lajissaan aikakautensa merkittävimpiä rakennuksia Suomessa. Päärakennus rakennettiin vuosina 1783-92. Rakennuksen suunnittelijoina olivat Turun kaupunginarkkitehti C. F. Schröder ja arkkitehti Erik Palmstedt Tukholmasta. Rakennus ja interiöörit  restauroitiin 1980-luvulla suurella pieteetillä. Kustavilaistyylinen kiinteä sisustus on säilynyt ja siinä on monia arvokkaita yksityiskohtia. Erityisen mielenkiintoisia ovat kartanonrouvan salongissa olevat maisematapetit roomalaisaiheisine kuvineen, joita on arveltu Louis Jean Desprez´in (1743-1804) tekemiksi.

Vuodesta 1986 omistaja on ylläpitänyt alueella kartanohotellia ravintoloineen ja konferenssitiloineen. Restauroitua päärakennusta, joka toimii museona, ympäröi kaunis englantilaisen puutarhatyylin puisto.

Mustio on maamme ensimmäisiä rautaruukkeja, joka perustettiin ensimmäisen kerran 1560-luvulla ja toisen kerran vuonna 1616. Ruukkimiljöö kirkkoineen, ruukinkatuineen, kartanoineen ja englantilaisine puistoineen on yhä tallella.

 

Osoite: Hållsnäsintie 89, Mustio
Aukioloajat: Tarkista ajankohtaiset tiedot museon kotisivuilta www.mustionlinna.fi
Tiedustelut: (019) 36231, s-posti: info(a)mustionlinna.fi
Pääsymaksu: Tarkista ajankohtaiset pääsymaksut museon kotisivuilta www.mustionlinna.fi
Linkit: www.mustionlinna.fi
Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat: Ks. lähemmin www.mustionlinna.fi
Tutustu myös näihin museoihin: Hvitträsk
Palvelut: Kauppa, ravintola, hotelli, kokoustiloja ym.
Saavutettavuus: Liikuntaeste Rajoitettu pääsy liikuntaesteiselle