Helene Schjerfbeckin elämä ja taide

Helene Schjerfbeck (1862–1946) on yksi Suomen kuuluisimmista ja arvostetuimmista taiteilijoista. Koska Schjerfbeck asui pitkähkön ajan Tammisaaressa on Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo suunnitellut museokeskus EKTA:an pysyvän näyttelyn nimeltänsä “Helene Schjerfbeckin elämä ja taide”. Näyttely, joka avattiin 27.4.2012 koostuu valikoimasta Schjerfbeckin teoksia.

Pysyvän näyttelyn perustana on Helene Schjerfbeckin aika Tammisaaressa. Hänelle Tammisaari lähiseutuineen oli monessa mielessä merkityksellinen. Pisin yhtäjaksoinen aika, jolloin hän asui paikkakunnalla oli 1925–1941, mutta myös ennen sitä hän maalasi seudulla useaan otteeseen Myös hänen sukujuurensa sekä isän että äidin puolelta juontavat Tammisaaren seudulta.

>Tammisaaren museokeskus EKTA
>Valokuvaamo
>Porvaristalo

Osoite: Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaari
Aukioloajat: 19.4. – 27.8. 2017 ti-su 11-17, 28.8. – 31.12. ke-su 11-17. Ryhmät sopimuksen mukaan.
Tiedustelut: puh. (019) 289 2512, s-posti: museo(at)raasepori.fi, www.ektamuseum.fi
Pääsymaksu: Aikuiset 8 €. Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset 5 €. Lapset ja nuoret alle 18 v ilmaiseksi. Ryhmät (väh.10 henk.) 5/henk. Maksu kattaa EKTA:n kaikki yksiköt. Tiistaisin vapaa pääsy.
Linkit: www.ekenas.fi/virtualmuseum, www.ektamuseum.fi
Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat: 10.7. Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Ohjelmaa , vapaa pääsy.
Tutustu myös näihin museoihin: Forngårdenin museo
Palvelut: Samassa pihapiirissä museokauppa, kahvila ja Inva-WC
Saavutettavuus: Liikuntaeste Liikuntaesteiselle huono pääsy museoon. Museoon voi tutustua virtuaalisesti: www.ekenas.fi/virtualmuseum