Fiskarsin museo

RaaseporiMetallimiesten ja mainareiden matkassa > Sairaanhoidon historiaaVälähdyksiä työn ääreltä

Fiskarsin museo on ruukkikulttuuria esittelevä elävä paikallismuseo. Opastusten, aikamatkojen ja erilaisten tapahtumien kautta haluamme antaa vierailijoillemme elämyksiä ruukin elämänmenoon liittyen aina 1600-luvulta asti tähän päivään saakka. Kesäaikaan on mahdollista piipahtaa leivintupaamme leipomaan aidossa leivinuunissa, istahtaa kahvikupilliselle Kahvila Hammarbackeniin tai vaikka pelata hevosenkengänheittoa.

Elämää Fiskarsin ruukissa perusnäyttelyssä esitellään ruukkilaisten arkea ja juhlaa viimeisten vuosisatojen ajalta. Uniikin esineistön ja vanhojen valokuvien lisäksi näyttelyssä tarjotaan mahdollisuus samaistua esimerkiksi hienopajan sepän tai konttoristin työhön sekä kurkistaa talon historiaan. Kesäkauden aikana museovieraat voivat myös tutustua Slaggbyggnadenin ylempään kerrokseen, jossa kerrotaan ruukin elämästä toisen maailmansodan aikaan aina 1970-luvulle saakka. Avoinna on myös Yläruukki näyttely, jossa esitellään alueen teollista toimintaa  ruukin kukoistuskaudella 1800 ja 1900-luvun vaihteessa. Samasta rakennuksesta löytyvät myös leivintupa ja tinavalupaja.

Museon omistaa  ja sitä ylläpitää Fiskarsin kotiseutuyhdistys ry. mutta sen toiminta on ammatillisesti koulutetun henkilökunnan vastuulla.  Seura ylläpitää lisäksi Pohjan paikallishistoriallista arkistoa, joka toimii museon läheisyydessä. Arkiston tehtävänä on Pohjan ja Länsi-Uudenmaan paikallishistoriaan liittyvän aineiston keruu, järjestely ja ylläpito.

 

Osoite: Peltorivi 13, 10470 Fiskars
Aukioloajat: katso: fiskarsmuseum.fi
Pohjan paikallishistoriallinen arkisto: Tiistaisin 15-18
Tiedustelut: +358 (0)45 1808111, s-posti: info@fiskarsmuseum.fi
Pääsymaksu: 5€,  Alennuslippu 3,50€.  Alle 18 vuotiaat ilmaiseksi. Meillä voit myös maksaa museokortilla.
Linkit: fiskarsmuseum.fi
Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat:  katso: fiskarsmuseum.fi
Tutustu myös näihin museoihin: Gillesgårdenin maatalous- ja kotiseutumuseo
PalvelutMuseokauppa,  WC
Saavutettavuus: Liikuntaeste Liikuntaesteiselle huono pääsy museoon